Screen Shot 2017-10-19 at 12.12.35.png
Logo typen voor tieners.png

In onze geautomatiseerde maatschappij wordt een goede typevaardigheid steeds belangrijker. De kinderen van nu zullen op school en later op hun werk steeds minder schrijven en steeds meer typen! Het is belangrijk dat kinderen al in een vroeg stadium (dus al op de basisschool) goed leren typen, nog vóórdat ze hun eigen minder efficiënte  type-manier met een paar vingers hebben ontwikkeld.

 

Het is wetenschappelijk bewezen dat wanneer kinderen goed blind kunnen typen, dit een positief effect heeft op hun leerprestaties. Dit komt doordat het typen zelf dan volledig automatisch gaat, waardoor er meer aandacht is voor de inhoud van de te typen teksten.

 

Sinds 2011 geef ik typelessen met behulp van het online-programma ‘Typeskills voor kids’ van vanbuurtEDU. De cursus bestaat uit 10 lessen van een half uur en kan worden afgesloten met het behalen van een officieel typediploma. Wanneer uw kind door mij is aangemeld bij Typeskills, kan het daarna d.m.v. een gebruikersnaam en wachtwoord online de typevaardigheid oefenen. Dit kan op iedere computer met een internetverbinding, dus bijvoorbeeld ook op de naschoolse opvang. De kinderen krijgen iedere week huiswerk mee en moeten thuis oefenen, liefst elke dag.

Deze cursus is ook prima te volgen door dyslectische leerlingen. Voor deze leerlingen geldt een aangepast programma. Met typen ben je gedwongen de woorden per letter te lezen en te typen, en dit werkt positief op de leesvaardigheid van dyslectici.

20180111_150602.jpg

Elk jaar in het voorjaar:

TYPECURSUS VOOR LEERLINGEN VANAF GROEP 7

Deze cursus start in de loop van maart 2022, in overleg.

Ieder voorjaar is er een mogelijkheid om in kleine groepen van maximaal 6 leerlingen bij mij thuis deze typecursus te volgen, op dinsdagmiddag na schooltijd. Kinderen vanaf groep 7 zijn welkom. Ook kinderen die al op de middelbare school zitten kunnen meedoen!

 

De kosten voor deze typecursus zijn 95 euro voor de hele cursus, exclusief het examen. De serie lessen kan worden afgesloten met een officieel type-examen. Dit examen is niet verplicht en kost 45 euro.

In de les gebruiken we een laptop met internet of wifi. Het is fijn als uw kind zelf een laptop kan meenemen. Eventueel zijn er ook een paar laptops te leen voor tijdens de les. Op deze laptop sluiten we een speciaal toetsenbord aan met gekleurde toetsen waar de letters niet op staan.

 

U kunt uw kind opgeven voor deze cursus door een mail te sturen naar ireenvanbijnen@live.nl met daarin de volgende gegevens: naam van het kind, adres, telefoonnummer en geboortedatum. Vermeld het ook in de mail wanneer uw kind dyslectisch is; ik moet hiermee namelijk rekening houden met het inloggen van de kinderen (reeds vóór de eerste les!)

 

Elk jaar in het najaar:

TYPECURSUS VOOR LEERLINGEN VAN OBS DE KAJUIT

(De eerstvolgende cursus op de Kajuit start in september 2021)

Ieder najaar wordt deze cursus gegeven op obs de Kajuit in Uithoorn, op dinsdagmiddag meteen na schooltijd, vanaf het begin van het schooljaar. Nog vóór de Kerst is de cursus weer klaar en dan kan er officieel examen worden gedaan. Wanneer uw kind op de Kajuit zit, krijgt u hier automatisch bericht over.

Bel of mail gerust even als er vragen zijn!