top of page
IMG_5735.jpg

Ik geef les

noot 2 groen.png
noot blauw.png

In de muziekstudio achter ons huis in Uithoorn geef ik privélessen in piano, zang en blokfluit, zowel aan kinderen als aan volwassenen. Ik streef er in mijn lessen naar, dat iedere leerling in zijn of haar eigen tempo vooruit kan komen. Bij de pianolessen besteed ik veel aandacht aan noten leren lezen en spelen a prima vista (direct van blad spelen), en aan samenspel (spelen met begeleidingen op cd, spelen van duetten). Door af en toe een pianostuk te laten horen, wil ik mijn leerlingen inspireren en aanmoedigen om verder te willen komen, en wil ik hen laten horen welke ongekende mogelijkheden de piano biedt aan genres en stijlen. Ook ontwikkelen de leerlingen op die manier besef van muziekstijlen en krijgen ze een eerste inleiding in de muziekgeschiedenis.

Bij de zanglessen is er behalve voor stemvorming veel aandacht voor noten leren lezen en van blad zingen (voor wie dat wil), voor het zingen in verschillende genres en voor het zingen met begeleiding van muziekbanden of met live pianobegeleiding.

Ook bij de blokfluitlessen gaan we veel samenspelen en met begeleiding op cd spelen.

Sinds de Corona-tijd is er ook de mogelijkheid voor online les via Zoom. In de studio heb ik nu een tweede piano, aanvankelijk gekocht om afstand te kunnen houden met de leerlingen. Maar sowieso heel fijn om even met een leerling mee te kunnen spelen wanneer nodig....

Om podiumervaring op te doen, kunnen mijn leerlingen optreden op de leerlingenmiddag die ik eens per jaar organiseer. Alle leerlingen kunnen bij die gelegenheid aan elkaar en aan hun eigen publiek hun vorderingen laten horen. Dit is altijd een heel inspirerende middag! In 2022 was er voor het eerst na Coronatijd weer een voorspeelmiddag mogelijk. In juni hebben mijn leerlingen een mooi concert verzorgd in het KnA-gebouw in Uithoorn met heel divers repertoire!

In 2020 en 2021 was zo'n leerlingenconcert helaas niet mogelijk door de Corona-maatregelen. Beide jaren heb ik met mijn leerlingen een heel leuk filmpje gemaakt: 

 

 

Neem gerust contact op voor meer informatie en voor de actuele lestarieven. Houd wel rekening met een wachtlijst.....

bottom of page