Ik geef les

noot 2 groen.png
noot blauw.png

In de muziekstudio achter ons huis in Uithoorn geef ik privélessen in piano, zang en blokfluit, zowel aan kinderen als aan volwassenen. Ik streef er in mijn lessen naar, dat iedere leerling in zijn of haar eigen tempo vooruit kan komen. Bij de pianolessen besteed ik veel aandacht aan noten leren lezen en spelen a prima vista (direct van blad spelen), en aan samenspel (spelen met begeleidingen op cd, spelen van duetten). Aan het eind van iedere pianoles speel ik een kort stuk voor uit het pianorepertoire, iedere week weer een ander stuk. Dit ter inspiratie en om te laten horen welke ongekende mogelijkheden de piano biedt aan genres en stijlen. Ook ontwikkelen de leerlingen op die manier besef van muziekstijlen en krijgen ze een eerste inleiding in de muziekgeschiedenis.

Bij de zanglessen is er behalve voor stemvorming veel aandacht voor noten leren lezen en van blad zingen (voor wie dat wil), voor het zingen in verschillende genres en voor het zingen met begeleiding van muziekbanden of met live pianobegeleiding.

Ook bij de blokfluitlessen gaan we veel samenspelen en met begeleiding op cd spelen.

Sinds de Corona-tijd is er ook de mogelijkheid voor online les via Zoom. Sinds de scholen weer open zijn, komen de meeste leerlingen weer naar de studio. We zitten daar nu wat verder uit elkaar om ons aan de 1,5m afstandsregel te kunnen houden. De zangers zitten achter een doorzichtig scherm.

Om podiumervaring op te doen, kunnen mijn leerlingen optreden op de leerlingenmiddag die ik eens per jaar organiseer. Alle leerlingen kunnen bij die gelegenheid aan elkaar en aan hun eigen publiek hun vorderingen laten horen. Dit is altijd een heel inspirerende middag!

In 2020 kon dit leerlingenconcert helaas niet doorgaan door de Corona-maatregelen. Om toch ergens naar toe te werken, heb ik met mijn leerlingen een heel leuk filmpje gemaakt: 

Neem gerust contact op voor meer informatie en voor de actuele lestarieven. Houd wel rekening met een wachtlijst.....