top of page
IMG_5773.jpg

Wie ben ik

Ireen van Bijnen

Geboren: Breda, 1969

noot 2 groen.png
noot blauw.png

De liefde voor muziek begon al in mijn jeugd: ik zong bij een kinderkoor, later bij een jongerenkoor, kreeg les op blokfluit, hobo en piano, werd lid van een harmonie-orkest, en was op de middelbare school pianiste in het combo van de schoolmusical. Na mijn eindexamen VWO ging ik muziekwetenschap studeren en kwam daardoor met nog meer verschillende muziekstijlen in aanraking. Ik ging bij een kamerkoor, en stroomde van daaruit door naar koren op hoog niveau zoals het N.S.K. (Nederlands Studenten Kamerkoor, Cappella Amsterdam en het Fayrfax Vocaal Ensemble. Ik nam privélessen zang bij Mildred Aikema.

Toen mijn kinderen nog klein waren, stonden de muzikale activiteiten op een wat lager pitje. Wel was ik in die tijd vaste begeleider van het Gemengd Koor Ulvenhout. Toen de kinderen weer wat groter werden en graag wilden zingen, heb ik Kinderkoor Xing opgericht waar ik tien jaar dirigente van ben geweest. Ook was ik twee jaar vocal coach van de Glee Club van Danscentrum Colijn, ook in Uithoorn. 

Ook het geven van muzieklessen begon bij mijn eigen kinderen, maar de laatste 10 jaar is mijn lespraktijk enorm uitgebreid, naast mijn eigen zangactiviteiten. Ik ben altijd in koren blijven zingen, maar ben daarnaast steeds meer solistisch gaan zingen, als soliste bij koorconcerten maar ook als zangeres van solorecitals.

In mijn muziekstudio geef ik les in piano, zang en blokfluit. Ik treed op in diverse settingen: als zangsoliste bij koren en orkesten, als zangeres bij huwelijk, doop of uitvaart, als pianist/begeleider bij koren, als zangeres bij solorecitals of bij optredens in zorginstellingen, als muzikaal leider bij de optredens van de X-mas Vocals, en als ensemblezanger, bijvoorbeeld bij Camerata Oude Kerk (vocaal ensemble voor oude muziek) en bij Linguae atque Cordis. Ik woon in Uithoorn met mijn man. Onze drie kinderen zijn uitgevlogen maar regelmatig maken we ook nog samen muziek!

In de Coronatijd waren er helaas veel minder concerten maar heb ik vaker dan normaal de muziek verzorgd bij uitvaartdiensten en zondagsvieringen, omdat de koren die dat normaal deden, nu niet actief mochten zijn.

bottom of page