top of page
IMG_5768.jpg

Nieuws

Nieuw seizoen 2022-2023 september 2022
Het lesseizoen is weer van start gegaan en voorlopig lijkt het erop dat alle lessen weer gewoon in de studio kunnen. Online lessen zijn nog wel mogelijk, maar gelukkig niet vaak meer nodig.
Met het geven van typelessen ben ik gestopt omdat ik mij liever helemaal op mijn lespraktijk wil richten. 
Voor dit najaar staan er ook weer wat leuke zangoptredens gepland:
Op zaterdag 8 oktober zing ik de sopraansolo's in het prachtige Requiem van Mozart met het koor Cantus Valerius olv Gottfried Stöhr. Het concert begint om 15.00u en vindt plaats in de Keizersgrachtkerk, Keizersgracht 566 in Amsterdam. Dit concert wordt op zaterdag 15 oktober herhaald maar dan in Veere in Zeeland.
Op zaterdag 17 december zing ik de sopraansolo's in het Gloria van Poulenc. Dit is een concert van het Plantagekoor olv Bert 't Hart. Het concert begint om 15.15u en vindt plaats in de Engelse kerk aan het Begijnhof in Amsterdam.
Leerlingenconcert 2022 mei 2022
Het mag weer: een leerlingenconcert! Op zaterdag 25 juni is het zover en kunnen mijn leerlingen aan elkaar en aan hun ouders en overige geïnteresseerden laten horen wat ze op de les geleerd hebben. Het concert start om 13u en vindt plaats in het KnA-gebouw, Legmeerplein 49 in Uithoorn. Van harte welkom!
Concerten in de maand juni mei 2022
Op zondag 12 juni is er een concert in de Pelgrimskerk aan de van Boshuizenstraat 560 in Amsterdam Buitenveldert. Het koor Linguae atque cordis zal cantate 12 (Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen) van Bach zingen, met als solisten Nelleco Aalders - alt en David du Crocq - tenor. Ook wordt uitgevoerd de prachtige solocantate
O qui coeli terraeque serinitatis van Vivaldi, met mijzelf als soliste. Mmv diverse instrumentalisten. Het geheel staat olv dirigent Bert 't Hart. Aanvang 15u.
Op zondag 26 juni zingt het Plantagekoor olv Bert 't Hart het prachtige Dixit Dominus van Händel in de Engelse kerk aan het Begijnhof in Amsterdam, aanvang 15.15u. Ook daarbij mag ik de soliste zijn. Meer info vind je op de website van het Plantagekoor.
Typecursus mei 2022
In het najaar van 2021 hebben weer een aantal leerlingen van obs de Kajuit goed leren typen! Momenteel is er weer een typecursus bij mij thuis bezig. In een klein groepje zijn we aan de slag gegaan met de online typecursus.
 
Filmpje!! september 2021
Net als in 2020 kon ik 2021 geen leerlingenconcert
georganiseerd worden. We hebben weer een heel
interessant filmpje gemaakt. Je hoort een aantal liedjes
die allemaal hetzelfde akkoordschema hebben.  Alle
leerlingenstukjes zijn apart opgenomen en later
heeft mijn dochter Jonne er weer een mooi geheel
van gemaakt. Veel kijkplezier!
 
Komende concerten maart 2021
Op zondag 28 maart (Palmzondag) zullen Margret Endhoven en Anja Könst (beide zangleerlingen van mij) het Stabat mater van Pergolesi ten gehore brengen in de St Jan Geboorte Kerk in de Kwakel. Ik zal hen begeleiden op de vleugel. Er mogen maar 30 mensen komen luisteren, maar er is ook een livestream.
(Andere concerten gaan helaas niet door....)
Typecursus maart 2021
In het najaar van 2020 hebben weer een aantal leerlingen van obs de Kajuit goed leren typen! Vanaf maart 2021 start er weer een typecursus bij mij thuis. In een klein groepje gaan we aan de slag met de online typecursus.
Filmpje!! juli 2020
Erg jammer dat het jaarlijkse leerlingenconcert
dat in mei 2020 was gepland niet door kon gaan
vanwege de Corona-maatregelen. Als alternatief
hebben de leerlingen en ik een heel leuk filmpje
gemaakt. De leerlingen hebben thuis ieder hun
eigen stukje ingespeeld of ingezongen, en mijn
dochter Jonne heeft dit tot een mooi geheel
gemonteerd. Veel kijkplezier!
Typecursus juni 2020
Afgelopen voorjaar hebben 4 leerlingen hier thuis (en deels via Zoom!) in een klein groepje leren typen. In het nieuwe schooljaar zal de typecursus weer op obs de Kajuit worden gegeven.
Komende concerten okt 2019
zo 27/10 Cantatedienst om 10.30u in de Pelgrimskerk, van Boshuizenstraat 560 te Amsterdam. Vocaal ensemble Linguae atque cordis olv Bert 't Hart zingt enkele delen uit het Deutsches Requiem van J. Brahms. Ik mag de solo zingen in het prachtige deel 5 van dit Requiem. 
zo 3/11 Allerzielenviering in de Pancratiuskerk in Amsterdam Sloten vanaf 10.15u. Vocaal ensemble Fioretto olv Thijs Kramer zingt enkele delen uit het Requiem van Fauré. Ik mag het Pie Jesu zingen.
Hier vindt u alle info:
http://www.pancratiussloten.nl/?p=news&id=660&t=Allerzielen+2019+zondag+3+november+om+1030+uur
za 23/11 Concert om 16.00u door Camerata Oude Kerk olv Henk Verhoef in de St. Jan te Gouda. Met dit kleine ensemble zingen we oude muziek van Sweelinck, Schütz, Lassus en Verdelot.
Hier vindt u alle info: 
https://www.sintjan.com/concerten/camerata-oude-kerk-sweelinck-orlando-di-lasso-verdelot/
Dit concert wordt nogmaals uitgevoerd op zo 8 december in de middag in de Oosterkerk te Amsterdam. 
zo 22/12 Concert om 14.30u door het Plantagekoor en Vocaal ensemble Amadeus, beide olv Bert 't Hart in de Engelse kerk aan het Begijnhof in Amsterdam. Op het programma staat de Messiah van G. F. Händel.
Hier vindt u alle info: 
https://www.plantagekoor.nl/
Typecursus sept 2019
Vanaf sept zijn 20 leerlingen van groep 7 weer druk bezig met de typecursus. Als alles goed gaat, hebben zij hun type-diploma nog vóór de Kerst binnen!
Leerlingenconcert  mei 2019

Op zaterdag 11 mei hebben mijn leerlingen acte de présence gegeven tijdens het jaarlijkse leerlingenconcert. Zo'n veertig zang- piano- en blokfluitleerlingen hebben aan elkaar en aan de aanwezige fans laten horen wat ze dit jaar op muziekles geleerd hebben. Het concert in de prachtige zaal van danscentrum Colijn was een groot succes. Iedereen heeft ontzettend goed zijn best gedaan. Het was een zeer afwisselend geheel met muziek in diverse stijlen. Een aantal pianisten en zangers werd live begeleid door de band bestaande uit Jonne Schreuder (gitaar en keyboard), Mart Visser (basgitaar) en Ward Schreuder (percussie). Volgend jaar is er weer een leerlingenconcert!

Typecursus  maart 2019

In maart zijn 4 kinderen bij mij thuis met de typecursus begonnen. In tien weken tijd gaan zij blind leren typen. Nog voor de zomervakantie zullen ze klaar zijn met de cursus.

Typecursus  september 2018

In september zijn 14 kinderen van groep 7 van obs de Kajuit weer met de typecursus begonnen. In tien weken tijd gaan zij blind leren typen. In het voorjaar start er nog een cursus, maar dan bij mij thuis.

Amstelproms in Uithoorn  juli 2018

Op 14 juli heb ik meegewerkt aan het Amstelproms-concert, in een prachtige tent op een ponton op de rivier de Amstel. Het was een sfeervolle avond! Samen met collega Guido Groenland heb ik Libiamo-duet uit La Traviata gezongen, met begeleiding van het harmonie-orkest. Klik hier om een deel van het optreden te zien!

Recital  mei 2018

De première van het nieuwe recital in april 2018 van klarinettiste Kim Grisel, pianist Karel Goossens en mijzelf was een groot succes! We spelen en zingen muziek van o.a. Ravel, Fauré, Poulenc, Delibes en Canteloube. We gaan dit programma op meerdere plekken uitvoeren, en doen dat ook graag op uitnodiging van u!

Recital  februari 2018

In april 2018 is de première van het nieuwe recital van klarinettiste Kim Grisel, pianist Karel Goossens en mijzelf. Dit keer staat er muziek van Ravel, Fauré, Poulenc en Canteloube op het programma. Verdere info volgt!

Typecursus  februari 2018

Op dinsdag 6 maart start er weer een nieuwe typecursus. Dit keer niet op obs de Kajuit, maar bij mijn thuis. In kleine groepen van maximaal 6 kinderen. Lees er meer over op de pagina Typelessen.

Typecursus  oktober 2017

Op obs de Kajuit zijn de leerlingen weer begonnen met de typecursus. In januari 2018 start er weer een nieuwe typecursus voor kinderen bij mij thuis. Kijk op de pagina Typelessen voor meer info.

Recital  september 2016

Met het huisconcert op 25 september 2016 in Utrecht is een eind gekomen aan de serie uitvoeringen van het recital met muziek van Schubert (o.a. Der Hirt auf dem Felsen), de Falla en Guastavino. Samen met pianist Karel Goossens en klarinettiste Kim Grisel bereid ik momenteel een nieuw recital voor. Houd deze pagina in de gaten voor informatie voor de uitvoeringsdata.

Bibliopera Uithoorn  oktober 2015

Op 3 en 4 oktober 2015 is in Uithoorn Het Geheim van de Hoeksteen opgevoerd, een spetterende voorstelling in de buitenlucht bij het door de beroemde architect Rietveld ontworpen gebouw de Hoeksteen. In deze voorstelling had ik de rol van de bibliothecaresse. Het Geheim van de Hoeksteen in het verhaal van de geschiedenis van dit markante gebouw, en van Rietveld. vertaald in een opera met nieuw geschreven Nederlandse teksten op bekende operamelodieeën.

Recital  september 2015

Samen met pianist Karel Goossens en klarinettiste Kim Grisel het ik in het seizoen 2014/2015 een serie liedrecitals verzorgd. Op het programma stonden Der Hirt auf dem Felsen van Schubert, liederen van de Falla (Siete canciones populares) en Guastavino (diverse liederen). Dit aangevuld met instrumentale muziek voor klarinet en piano. In het seizoen 2015/2016 zal dit recital nog een paar keer worden uitgevoerd. Houd voor de data deze pagina in de gaten!

Afscheid kinderkoor Xing  september 2015

In januari 2015 heb ik afscheid genomen van kinderkoor Xing dat ik samen met Karlien van Werde heb opgericht en tien jaar lang met heel veel plezier heb geleid. Xing repeteert nu iedere vrijdagmiddag o.l.v. Marjolein Porton. Mail voor info naar kinderkoorxing@gmail.com

bottom of page